Samenvatting:

  • Het downloaden van individuele bestanden uit het DAM kan via de download-knop.
  • De webdisk-functionaliteit om meerdere bestanden tegelijkertijd te downloanden staat standaard uit.

Hoe download ik een bestand uit het DAM?

In het DAM van Memorix Maior is het mogelijk om individuele bestanden te downloaden. Dit kun je eenvoudig doen via de download-knop (het pijltje naar beneden) helemaal rechts in het overzicht van bestanden in het DAM. Als je hierop geklikt hebt, komt het bestand direct op je computer te staan bij jouw andere downloads.


Kan ik meerdere bestanden tegelijkertijd downloaden uit het DAM? 

Het is mogelijk om meerdere bestanden tegelijkertijd te downloaden uit het DAM. Door meerdere bestanden in het DAM aan te vinken en daarna op de knop Download bestand(en) te klikken bovenaan het overzicht van bestanden. Hierna worden de bestanden als zip-bestand klaar gezet in de Webdisk en kun je in de Webdisk het zip-bestand downloaden. Na het aanklikken van het zip-bestand in de Webdisk, komt dit bestand direct op je computer te staan bij jouw andere downloads.


Let op: de Webdist-functionaliteit staat standaard uit. We raden het bovendien zeer af om deze handeling standaard uit te voeren, omdat Picturae (het softwarebedrijf achter Memorix Maior) alle bestanden veilig opslaat. Wil je deze functionaliteit toch tot je beschikking hebben? Vraag dit dan aan via de Helpdesk en dan zetten wij de functionaliteit bij jou aan.