Samenvatting:

  • In het DAM beheer je alle bestanden die je naar Memorix Maior hebt geüpload.
  • De geüploade bestanden kunnen worden onderverdeeld in mappen.
  • Bestanden in het DAM kun je aan de hand van records van informatie voorzien.
  • Vanuit het DAM kun je records aanmaken in Bulk.

Wat is het DAM?

In het DAM beheer je alle bestanden die je in Memorix Maior hebt geüpload. Het is mogelijk om verschillende soorten bestanden te uploaden denk aan fotobestanden, documenten, pdf's, video's, audiomateriaal etc. De bestandsgegevens die worden opgeslagen in het DAM, staan los van de metadata in Collectiebeheer. In tegenstelling tot de metadata in Collectiebeheer, worden de gegevens in het DAM opgeslagen op bestandsniveau. In Collectiebeheer sla je metadata op per record, waarna je meerdere bestanden uit het DAM aan dat ene record kunt koppelen. In het DAM leg je metadata vast per digitaal bestand.


Hoe upload ik bestanden naar het DAM?

Er zijn verschillende manieren waarop je een bestand of bestanden kunt uploaden in het DAM. Digitale bestanden kun je uploaden door een map te selecteren in de Verkenner in het DAM. Je kunt bestanden individueel uploaden door bestanden in je computer te selecteren of door deze bestanden naar het uploadveld te slepen. Hoe dit precies werkt vind je hier.


Bestanden onderverdelen in mappen

De bestanden die je naar het DAM hebt geüpload kun je onderverdelen in verschillende mappen. Deze mappen kun je zelf aanmaken en een naam geven. Door bestanden in mappen onder te verdelen vind je eenvoudiger de bestanden die je nodig hebt. Je kunt er ook voor kiezen om iedereen die met Memorix Maior werkt een eigen mapje te geven om in te werken. Zo blijft het duidelijk wie waar mee bezig is.