Samenvatting

  • In zowel DAM als Collectiebeheer is het mogelijk om bestanden of records te verwijderen. 
  • Records in het Collectiebeheer zijn definitief verwijdert, hierdoor is het niet mogelijk om dit zelf ongedaan te maken. 

Records, bestanden en mappen verwijderen uit Memorix Maior

Wanneer je bezig bent met Memorix Maior, dan kan het wel eens gebeuren dat er per ongeluk bestanden, records of mappen zijn aangemaakt die eigenlijk niet nodig zijn. Denk hierbij voorbeeld aan dubbele records of een foutief aangemaakt bestand. In zowel DAM als Collectiebeheer is het mogelijk om bestanden of records te verwijderen. 


Bestanden en mappen verwijderen uit het DAM

Het verwijderen van bestanden en mappen gaat in het DAM anders dan in Collectiebeheer. Het is in DAM mogelijk om zowel losse bestanden als mappen te verwijderen. In de helptekst wordt er eerst uitgelegd hoe je losse bestanden en mappen verwijdert. Vervolgens wordt er uitgelegd hoe je deze verwijderde bestanden definitief uit het DAM kunt verwijderen. 


Records verwijderen uit het Collectiebeheer

Het is in collectiebeheer mogelijk om één of meerdere records te verwijderen. Wanneer je een of meerdere records verwijdert uit collectiebeheer, dan is het niet mogelijk om dit zelf ongedaan te maken.