Samenvatting:

• Elke entiteit heeft een eigen formulier hierin worden telkens andere soort informatie vastgelegd over een record.

• Binnen de entiteiten is het mogelijk te kiezen uit twee formulieren. Een Standaardformulier en een Uitgebreid formulier

• De entiteiten binnen onze versie van Memorix Maior zijn Beeldmateriaal, Audio, Video, Objecten, Bibliotheek, Documenten, Bidprentjes, Personen en Instellingen en Tentoonstellingen.

Entiteit Beeldmateriaal

Gebruik de entiteit ‘Beeldmateriaal’ om beschrijvingen van de foto’s te maken die via het DAM van Memorix Maior (het bestandsbeheer gedeelte = Digital Asset Management) zijn geüpload. Via het Media venster kun je bestanden koppelen die bij de beschrijving horen.

Entiteit Audio

Gebruik de entiteit ‘Audio’ om beschrijvingen van Audiobestanden te maken die via het DAM van Memorix Maior (het bestandsbeheer gedeelte = Digital Asset Management) zijn geüpload. Via het Media venster kun je bestanden koppelen die bij de beschrijvingen horen.

Entiteit Video

Gebruik de entiteit ‘Video’ om beschrijvingen van video’s te maken die via het DAM van Memorix Maior (het bestandsbeheer gedeelte = Digital Asset Management) zijn geüpload. Via het Media venster kun je bestanden koppelen die bij de beschrijvingen horen.

Entiteit Objecten

Gebruik de entiteit ‘Objecten’ om beschrijvingen van objecten te maken die via het DAM van Memorix Maior (het bestandsbeheer gedeelte = Digital Asset Management) zijn geüpload. Via het Media venster kun je bestanden koppelen die bij de beschrijvingen horen.

Entiteit Bibliotheek

Gebruik de entiteit ‘Bibliotheek’ om beschrijvingen van boeken te maken die via het DAM van Memorix Maior (het bestandsbeheer gedeelte = Digital Asset Management) zijn geüpload. Via het Media venster kun je bestanden koppelen die bij de beschrijvingen horen.

Entiteit Documenten

In de entiteit ‘Documenten’ worden die artikelen beschreven, die niet gepubliceerd zijn. Waar het in de entiteit ‘Bibliotheek’ gaat om alle gepubliceerde werken, kan men bij de entiteit ‘Documenten’ alle niet gepubliceerde werken kwijt. Je kunt hierbij denken aan notulen van een vergadering, doop- of begrafenisboeken of handgeschreven brieven.

Gebruik de entiteit ‘Documenten’ om beschrijvingen van objecten te maken die via het DAM van Memorix Maior (het bestandsbeheer gedeelte = Digital Asset Management) zijn geüpload. Via het Media venster kun je bestanden koppelen die bij de beschrijvingen horen.

Entiteit Bidprentjes

Gebruik de entiteit ‘Bidprentjes’ om beschrijvingen van bidprentjes te maken die via het DAM van Memorix Maior (het bestandsbeheer gedeelte = Digital Asset Management) zijn geüpload. Via het Media venster kun je bestanden koppelen die bij de beschrijvingen horen.

Entiteit Personen en Instellingen

Gebruik de entiteit ‘Personen en Instellingen’ om informatie over personen of instellingen die in de beschrijving van je collectie voorkomen te beschrijven. Door bijvoorbeeld contactgegevens hier op te slaan kun je snel contact op nemen met de schenker van een collectie of auteur van een boek.

Records uit de entiteit ‘Personen en Instellingen’ worden nooit online getoond. Alleen de naam wordt, wanneer deze gekoppeld is aan andere records bij die records getoond. Als een persoon de vervaardiger is van een object zal dus alleen zijn naam zichtbaar zijn. Alle andere informatie is uitsluitend toegankelijk voor gebruikers van jouw Memorix Maior-omgeving.

Entiteit Tentoonstellingen

Gebruik de entiteit ‘Tentoonstellingen’ om informatie over tentoonstellingen waarin je collectiestukken gebruikt zijn te beschrijven. Door informatie hier op te slaan kun je snel een overzicht maken van alle items die bij een tentoonstelling gebruikt zijn.

Records uit de entiteit ‘Tentoonstellingen’ worden niet als record online getoond. Alleen de naam wordt, wanneer deze gekoppeld is aan andere records bij die records getoond.