Samenvatting

• Gebruik de reguliere zoekbalk of de Filter opties om records of bestanden te vinden.
  • Sla veelgebruikte zoekopdrachten op, om later opnieuw te gebruiken.
  • Sorteer je records op verschillende waarden.
  • Maak een handmatige verzameling van records in een Selectie

Zoeken in DAM.

Wanneer je de zoekbalk bij een map in het DAM gebruikt zoek je alleen binnen de geselecteerde map. Je krijgt dus geen resultaten uit andere mappen of submappen. Het is hier wel mogelijk om te zoeken met Filter opties. Op die manier kun je een geavanceerde zoekopdracht samenstellen.

Wanneer je door alle bestanden in het DAM wil zoeken kun je daarvoor het tabblad Zoeken gebruiken. Je kunt hier zoeken naar bestanden of naar mappen. Ook vind je hier bestanden die al verwijderd zijn en zich nog in je prullenbak bevinden.

Zoeken in Collectiebeheer.

In het Collectiebeheer zoek je door de records die je in Memorix Maior hebt vastgelegd. Je kunt enkel binnen een entiteit zoeken. Het is niet mogelijk door alle entiteiten te zoeken.

Wanneer je de zoekbalk gebruikt zoek je op alle resultaten in alle velden binnen de geselecteerde entiteit. Wanneer je een specifieke zoekopdracht wil doen, kun je daarvoor de Filter opties gebruiken.

Filter opties: geavanceerd zoeken.

Wanneer je een specifieke zoekopdracht doen, bijvoorbeeld alleen resultaten uit een bepaald veld, kun je daarvoor de Filter opties gebruiken. Met de Filter opties kun je een zoekfilter instellen dat alle records ophaalt die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze optie is bij bijna elke zoekbalk beschikbaar, bijvoorbeeld ook bij het overzicht van termen in Geonames

Je kunt de zoekopdracht specificeren door:

• te zoeken in een specifiek veld.
  • te zoeken met wildcards.
  • gecombineerde zoekopdrachten te maken.

Een zoekfilter kun je vervolgens ook bewaren om het later opnieuw toe te kunnen passen, zonder alles opnieuw in te hoeven voeren. Zo kun je ook eenvoudig zoekopdrachten delen met andere collega's.

Sorteren van records.

Een lijst met resultaten kan erg lang zijn. Het is mogelijk om je records te sorteren op de kolommen die getoond worden in de resultaatweergave. Dit doe je door op de titel van de kolom te klikken. Je kunt kolommen oplopend en aflopend sorteren

Je kunt kolommen toevoegen of verwijderen met de knop resultaatweergaveconfiguratie. Op die manier kun je je records of bestanden ook op andere velden laten sorteren.

Een handmatige selectie maken.

Wanneer je specifieke selectie van records wil verzamelen, kan dat in een Selectie. Records die je door middel van zoekopdrachten verzameld kun je zo handmatig toevoegen aan een selectie. Later kun je de records eenvoudig terugvinden door de Selectie te openen.