Samenvatting

 • Het erfgoedplatform Brabantserfgoed.nl vergroot de vindbaarheid van je collectie en toont je collectie in een Brabantse context
 • Zowel archieven, musea als heemkundekringen maken gebruik van Brabantserfgoed.nl.
 • Elke deelnemer van Brabant Cloud kan zijn collectiegegevens op Brabantserfgoed.nl delen.
 • Via Memorix Maior, een harvest-url of het toesturen van een export kun je jouw collectiegegevens periodiek updaten en aangepassen op Brabantserfgoed.nl. 
 • Je gehele collectie verwijder je van Brabantserfgoed.nl door contact op te nemen met de Helpdesk.

Wat is Brabantserfgoed.nl?

Brabantserfgoed.nl is het digitale erfgoedplatform van Brabant. Brabantserfgoed.nl biedt een podium aan mensen en organisaties die hun erfgoedverhalen en -collecties willen delen. Het platform is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en Erfgoed Brabant.


Wat levert publicatie op Brabantserfgoed.nl mij op?

Je kunt je collectie presenteren op je eigen website. Maar je collectie is dan alleen toegankelijk voor mensen die je website weten te vinden. Wil je een grotere groep bereiken? Dan kun je je collectie aanbieden op Brabantserfgoed.nl. Het platform wordt elke maand duizenden keren geraadpleegd door mensen die meer willen weten over ons Brabantse erfgoed. Jouw collectie wordt dan onderdeel van de ruim één miljoen andere erfgoedobjecten uit de provincie.


Wie gebruiken Brabantserfgoed.nl?

Zowel archieven, musea als heemkundekringen - van groot tot klein - tonen hun collecties op Brabantserfgoed.nl. Bijvoorbeeld het Stedelijk Museum Breda, het Regionaal Archief Tilburg en Heemkundekring Schijndel.


Hoe publiceer ik mijn collectie op Brabantserfgoed.nl? 

Elke deelnemer van Brabant Cloud kan zijn collectiegegevens op Brabantserfgoed.nl delen. Je kunt je collectie dus delen als je gebruik maakt van Memorix Maior, maar ook als je een ander collectiebeheersysteem gebruikt. 


In de gebruikersovereenkomst met Brabant Cloud kun je aangeven dat je jouw collectie op Brabantserfgoed.nl wil publiceren. Team Brabant Cloud neemt dit dan direct mee in de aansluiting van jouw collectie bij Brabant Cloud. Als je dit niet hebt aangegeven in de gebruikersovereenkomst, maar later alsnog je collectie op Brabantserfgoed.nl wil publiceren neem dan contact op met de Helpdesk.


Hoe kan ik records op Brabantserfgoed.nl aanpassen of verwijderen? 

Hoe je records op Brabantserfgoed.nl aanpast of verwijderd is afhankelijk van de wijze waarop je bent aangesloten bij Brabant Cloud.

 • Gebruik je Memorix Maior?
  Ga naar 
  Collectiebeheer en pas de gegevens bij een record aan of zet bij een record het knopje Toon op web uit. Na de automatische update (maximaal zes uur later) zijn je de records op Brabantserfgoed.nl aangepast of verwijderd. 
 • Gebruik je je eigen collectiebeheersysteem en is jouw systeem met een harvest-url gekoppeld aan Brabant Cloud?
  Pas dan in je collectiebeheersysteem aan welke gegevens en records je doorstuurt naar Brabant Cloud en na de periodieke harvest zijn de aanpassingen op Brabantserfgoed.nl doorgevoerd.  
 • Gebruik je je eigen collectiebeheersysteem en stuur je periodiek een export naar Brabant Cloud?
  Stuur dan een 
  aangepaste export naar
   de Helpdesk. Team Brabant Cloud laat je weten wanneer de export is doorgevoerd en daarmee je records op Brabantserfgoed.nl zijn aangepast en/of verwijderd.  


Hoe vaak worden mijn collectiegegevens op Brabantserfgoed.nl geüpdatet? 

Hoe je vaak je collectiegegevens op Brabantserfgoed.nl worden geüpdatet is afhankelijk van de wijze waarop je bent aangesloten bij Brabant Cloud.

 • Gebruik je Memorix Maior?
  Dan worden je gegevens elke zes uur vanuit Memorix Maior geüpdatet op Brabantserfgoed.nl. 
 • Gebruik je je eigen collectiebeheersysteem en is jouw systeem met een harvest-url gekoppeld aan Brabant Cloud?
  Dan worden je gegevens periodiek vanuit jouw collectiebeheersysteem geüpdatet op Brabantserfgoed.nl. Hoe vaak dit gebeurt, is afhankelijk van de afspraken die je hebt gemaakt met Team Brabant Cloud. 
 • Gebruik je je eigen collectiebeheersysteem en stuur je periodiek een export naar Brabant Cloud?
  Dan worden je gegevens alleen geüpdatet op Brabantserfgoed.nl als je een nieuwe export naar de Helpdesk stuurt. Hoe vaak dit gebeurt, is afhankelijk van de afspraken die je hebt gemaakt met Team Brabant Cloud.


Hoe verwijder ik mijn collectie in zijn geheel van Brabantserfgoed.nl?

Indien je jouw data in de toekomst van Brabantserfgoed.nl wil verwijderen, dien je hiervoor contact op te nemen met de Helpdesk. Team Brabant Cloud zal vervolgens de dataset verwijderen.